Cloud Native - snellere ontwikkeling, minder kosten & meer groei!

Introductie

Termen als Cloud, Serverless en Microservices winnen vandaag de dag steeds meer aan terrein. Deze technologieën hebben vele voordelen, talloze bedrijven bouwen er een substantieel marktvoordeel mee op. Technologie kan een belangrijke rol spelen in het reduceren van beperkingen, kosten en risico’s. Daarnaast kunnen ze essentieel zijn in het behalen van:

  • Flexibiliteit,
  • Schaalbaarheid, 
  • Concurrentievoordeel en
  • Bedrijfsdoelstellingen.

Voor het behalen van deze voordelen is het noodzakelijk dat men de technologie op zo’n manier inzet dat er optimaal gebruik van kan worden gemaakt.

Er zit bijvoorbeeld een groot verschil in het “alleen maar” hosten van een applicatie in de cloud en het daadwerkelijk gebruik maken van alle rijke mogelijkheden van de cloud. “Cloud Native Development” – het daadwerkelijk ontwikkelen van applicaties voor de cloud – wordt steeds meer een vereiste voor organisaties waar IT een belangrijk onderdeel is van de strategie.

Indien uw organisatie ook steeds meer afhankelijk wordt van IT-systemen is het van belang dat u zich ook verdiept in de daaruit volgende vereisten. Een juiste aanpak en een nieuwe manier van het ontwikkelen van applicaties – als samenwerking tussen de IT organisatie en de Business – is hiervoor essentieel.

Doelstelling

We zien dat veel organisaties graag gebruik willen maken van deze nieuwe technologieën. Het hosten van applicaties in de Cloud biedt u al voordelen, zeker voor het operationeel deel. 

Echter, het daadwerkelijk Cloud Native ontwikkelen van applicaties om optimaal gebruik te maken van de (nieuwe) mogelijkheden vereist een andere manier van werken ten opzichte van de traditionele manier. 

Tijdens deze bijeenkomst zullen we met u doornemen:

  • Welke voordelen Cloud Native ontwikkelen biedt, 
  • Wat deze manier van ontwikkelen inhoudt,
  • Hoe u uw organisatie kunt sturen naar deze manier van ontwikkelen,
  • Hoe u monolithische applicaties kan opbreken in kleine micro services.

Trifork ontwikkelt applicaties in co-creatie met onze klanten. Wij kennen dus ook de diverse manieren van ontwikkelen, zowel traditioneel, als hybride als Cloud native. De kennis die we hiermee al hebben opgedaan delen we graag met u. Daarom organiseren wij deze Crash Course.

John Segers (solution architect bij Amazon Web Services) zal ook als gastspreker aanwezig zijn om de voordelen van cloud native ontwikkelen vanuit de infrastructuur kant voor het voetlicht te brengen. Infrastructuur en ontwikkeling gaan ook bij dit evenement dus hand in hand.

John Segers | Solution Architect

Voor wie

Als u meer wilt weten over de huidige technologieën die uw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken dan is deze Crash Course voor u!

We bieden deze Crash Course aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in de technologieën van de toekomst en meer willen kunnen met hun huidige en toekomstige bedrijfskritische systemen.

We richten ons op mensen die daadwerkelijk met deze technologieën aan de slag willen, niet omdat zij zelf gaan programmeren, wel omdat zij die zien als toekomstige ontwikkelingen voor de organisatie. We verwachten dus mensen die hiervoor beslissingen kunnen nemen, en dus op management niveau opereren zoals C-level of senior rollen in innovatie, technologie en business.

Onderwerpen

In deze Crash Course behandelen wij de principes en toepassingen van de technologieën, vanuit het business perspectief. We gaan dus in op welke waarde het gebruik hiervan de organisatie oplevert. 

We behandelen uitgebreid meerdere praktijkcases waarin we ingaan op de problemen waar de organisaties eerder voor stonden, welke technologie hierin de oplossing bood en waarom dit het geval was, waarom hiervoor gekozen werd. 

Kort samengevat behandelen we vanuit business perspectief:

  • Het belang van IT voor huidige bedrijfsvoering
  • De technologieën van de toekomst (Cloud, Serverless, Microservices) 
  • Praktijkcases 

Netwerklunch

De bijeenkomst zal ongeveer 2,5 uur in beslag nemen en zal starten om 10.00 uur (inloop 9.30 uur). Aan het einde is er ruime mogelijkheid om vragen te stellen. Tevens kunt u netwerken met de andere deelnemers tijdens een informele lunch. Deze duurt tot ongeveer 13.00 uur.

Subscribe

Find out the latest news first