Digital Health

Huge digital breakthrough for Danish patients: Trifork and Danish doctors roll out new IT solution in record time

March 27, 2020

[Story links to Danish article]

When Computerworld Denmark wrote the article on Trifork and Danish GPs deploying a new IT solution in record time, they got it right.

A week has now passed and the lightning speed implementation has exceeded all expectations. We are well underway and the last few clinics have been onboarded to use the new system. On Wednesday and Thursday this week, there have been more than 1,000 video rooms in progress, which means that a citizen chose the virtual waiting room more than 1,000 times over visiting the clinic.

We now need to adjust as we go along and are ready to support the GPs at any time. We look forward to seeing more GPs use the solution because this is the future as we know it. As Jonathan Schloss, Director of PLO, says:

“Now it is very hard to imagine that you can actually put the ketchup back in the bottle.”

Jonatan Schloss, director PLO

THANK YOU to everyone involved for an extraordinary effort.


Kæmpe digitalt gennembrud for danske patienter: Trifork og danske læger udruller ny it-løsning på rekord-tid

Da Computerworld Danmark for en uge siden skrev artiklen, om at Trifork og danske læger (Praktiserende Lægers Organisation (PLO) – The Danish Organization of General Practitioners udrullede ny it-løsning på rekord-tid, så fik de ret.

Nu er der nemlig gået en uge og lynimplementationen er gået over alle forventninger. Vi er i gang. De sidste par dage er der blevet åbnet op for at de sidste klinikker kunne komme på. Onsdag og torsdag i denne uge har der været mere end 1.000 videorum i gang, det betyder, at en borger mere end 1.000 gange valgte det virtuelle venteværelse – fremfor at møde op i klinikken.

Nu skal der justeres lidt, og vi er stadig klar på supporten for lægerne – og så glæder vi os bare til at flere og flere kommer i gang med løsningen, for dette er fremtiden. Som Jonatan Schloss, direktør for PLO, siger:

”Det er meget svært at forestille sig, at man nu kan putte ketchuppen tilbage i flasken.”

Jonatan Schloss, direktør PLO

TAK til alle involverede for en ekstraordinær indsats.

Klik herunder for at læse artiklen fra Computerworld.

Previous articles