Trifork launches new security unit

Press Release, June 25, 2021

Press Release, June 25, 2021

The IT company Netic, which is part of the Trifork-group, is separating its security business area into a new separate unit called Trifork.Security. Focusing on delivering Managed Security Services to medium and large organizations and our Security Operations Center manned round the clock, Trifork.Security strives to be your preferred security partner.

See full Danish press release and contact details below.


Trifork lancerer ny enhed med fokus på cybersikkerhed

It-virksomheden Netic, der er en del af Trifork-koncernen, udskiller sin sikkerhedsforretning i en ny specialenhed med navnet Trifork.Security. Et stærkt øget trusselsniveau og en tilsvarende efterspørgsel på cybersikkerhed i markedet har været en afgørende faktor bag etableringen.

Cybersikkerhed er for alvor blevet et tema, der er på vej ind på ledelsesgangene i danske organisationer. Og desværre med god grund. Den seneste rapport fra Center for Cybersikkerhed, som udkom for få uger siden, konkluderer, at truslen fra cyberkriminalitet er meget høj, og alle danske myndigheder, virksomheder og borgere er udsat for en vedvarende og aktiv trussel fra cyberkriminelle.

Den stigende efterspørgsel på IT-sikkerhed afføder nu en ny strategisk satsning hos Netic, der er et selvstændigt datterselskab i Trifork-koncernen. Her har man valgt at udskille sikkerhedsforretningen i en ny specialenhed, der får navnet Trifork.Security.

“Cybersikkerhed har været en grundpille i både Triforks og Netics forretning i flere år, men nu laver vi en særlig forretningsenhed, som udelukkende skal arbejde med dette område. Det er ikke mindst en reaktion på et pres i markedet, hvor der er opstået et kæmpe behov for sikkerhedsløsninger, fordi truslen går på tværs af alle brancher og virksomhedsstørrelser. De cyberkriminelle er blevet langt mere professionelle end tidligere, og det stiller hele tiden større krav til det sikkerhedsniveau, som vi og danske virksomheder skal præstere.”

Jørn Larsen, stifter og direktør hos Trifork.

Corona har givet øget sikkerhedsbehov 

Trifork.Security har allerede ved fødslen en række store offentlige og private organisationer på kundelisten og supporterer blandt andet flere af de store danske løsninger inden for sundheds-IT. Og for Netics tekniske direktør, Karsten Thygesen, som fremover får ansvaret for Trifork.Security, giver den nye struktur mening på flere måder – både for kunderne og forretningen.

“Der er et stort sikkerhedsefterslæb for mange virksomheder oven på en corona-periode, hvor alting har været vendt på hovedet, og de normale it-processer har været sat delvist ud af spil. Det har professionelle IT-kriminelle udnyttet i stor stil, og blandt andet ransomware og svindel med fakturaer er højaktuelle trusler for rigtig mange danske virksomheder netop nu. Derfor er der brug for tætte sikkerheds-partnerskaber, hvor virksomhedernes systemer bl.a. overvåges døgnet rundt.”

Karsten Thygesen. Business Unit Leader Trifork.Security

Bedre kundeløsninger i mindre enheder

Ifølge Jørn Larsen er det en helt normal strategi i Trifork-koncernen, at selskaber og afdelinger bliver splittet op, når de vokser sig store. Det handler især om at kunne bygge højtspecialiserede kompetencecentre, som det er tilfældet med sikkerhedsområdet. Den enkelte afdeling har dog stadig adgang til de øvrige specialer i Trifork, når kundernes behov går i flere retninger.

“Vi har haft succes med at skabe fokuserede enheder med dybe specialistkompetencer, men samtidig give kunderne mulighed for at få hjælp fra andre afdelinger. En sikkerhedskunde kan også have brug for softwareudvikling eller cloud-infrastruktur, og så har vi kompetencen til at hjælpe med det andre steder i organisationen. Den kombination vil vi fortsat gøre brug af efter lanceringen af Trifork.Security.”

Jørn Larsen, stifter og direktør hos Trifork.

Trifork.Security beholder en tæt tilknytning til Netic og er formelt stadig en del af selskabet. Netic og Trifork.Security har til huse i både Aalborg, Aarhus og Købenahvn med hovedkontor i den østligste del af Aalborg.  

For yderligere info – kontakt:

Business Unit Leader                                          CMO

Karsten Thygesen, Trifork.Security                   Peter Rørsgaard, Trifork

karthy@trifork.security                                     pro@trifork.com

+ 45 40 80 61 94                                                 +45 2042 2494

Trifork.Security – kort fortalt:

Trifork.Security er sat i verden, fordi professionelle it-kriminelle kræver professionelt modspil. Vi er 25 specialister i IT-sikkerhed, som arbejder i en dedikeret sikkerhedsorganisation, der hver dag hjælper private og offentlige kunder til en rolig nattesøvn.

Fra vores Security Operations Center overvåger vores eksperter jeres systemer døgnet rundt og stopper effektivt forsøg på cyberangreb, før de skader din virksomhed.

Trifork.Security er en del af Trifork-familien, der består af næsten 50 specialiserede forretningsenheder. Siden 1996 har vi gennem den nyeste teknologi og innovative metoder hjulpet vores kunder til at blive førende aktører i brancher som sundhed, detailhandel og service.

Læs mere på Trifork.Security