Covid-19 Krisetempo: Udrulning af IT-løsninger til sundhedsvæsenet nu og i fremtiden

Under coronapandemien blev en række it-løsninger inden for sundhedsvæsenet udrullet i et hidtil uset tempo. Hvad lærte vi af krisen om at accelerere digital sundhed uden at sætte kvaliteten over styr?

Key takeaways:

  • Lær af Alexandra Instituttets projekt “Accelerering af digital sundhed og velfærd i Danmark”
  • Lær af Triforks tætte samarbejde med kunder for hurtigt at skabe nye løsninger og få disse i drift
  • Få de første resultater fra Alexandras undersøgelse af hurtig udvikling og udrulning under corona

Under coronapandemien blev en række it-løsninger inden for sundhedsvæsenet udviklet og udrullet i et hidtil uset tempo. Det handlede især om at reducere brugen af værnemidler og at give borgerne mulighed for dialog med sundhedspersonale uden fysisk kontakt. Og det kunne lade sig gøre, fordi alle havde fokus på hurtig udvikling og udrulning og var mere læringsvillige.

Risikoen for kaos i sundhedsvæsenet er nu drevet over for denne gang, og vi begynder at kunne se enden på krisen.

  • Så hvad skal nu ske med udvikling og udrulning af IT?
  • Skal vi fortsætte som før corona, hvor der ofte går år fra ide til drift?
  • Eller har vi lært noget under krisen, som vi kan tage med og bruge til at accelerere digital sundhed i Danmark uden at sætte kvaliteten over styr?

På webinaret vil du møde:

  • Michael Christensen, Principal Software Architect, Alexandra Instituttet
  • Morten Kyng, Professor of Computer Science, Alexandra Instituttet
  • Karen Skjerbæk Jørgensen, Vice President, Healthcare, Trifork

Michael vil fortælle om Alexandra Instituttets projekt ”Accelerering af digital sundhed og velfærd i Danmark,”

Karen vil dele erfaringer om hvordan Trifork har samarbejdet tæt med kunder for at hurtigt at skabe nye løsninger og få disse i drift, og Morten vil fremlægge om de første resultater fra Alexandras undersøgelse af hurtig udvikling og udrulning under corona.

Sammen vil alle tre lægge op til en diskussion af, hvad der kan og ikke kan tages med til tiden efter corona.

Michael Christensen

Alexandra Instituttet

Principal Software Architect

Michael har mere end 25 års erfaring med at arbejde i tværfaglige teams mhp. at designe, udvikle og forstå teknologi. De sidste ti år har hans arbejde fokuseret på sundheds-it, som integrerer og kommunikerer via åbne teknologier og internationale standarder. Han var en af nøglefigurerne bag open source-organisationen 4S og arbejder nu bl.a. med offentlige aktører og private leverandører omkring hurtig udvikling og udrulning af mikroservicebaserede systemer til opsamling og udstilling af borgergenererede data.

Morten Kyng

Alexandra Instituttet

Professor of Computer Science

Morten brænder for at udvikle IT løsninger sammen med de der skal bruge dem – og for at skabe rammer for brugerdrevet innovation. Han har været med til at udvikle apps til unge med diabetes og telemedicin-løsninger til gravide med komplikationer. Tidligere har han været med til at etablere 4S, Stiftelsen for softwarebaserede sundhedsservices. Før det var han direktør for Forskningsministeriets Center for IT-forskning og IT Universitetssamarbejde Vest.

Karen Karen Skjerbæk Jørgensen

Trifork

Vice President, Healthcare

Karen er kandidat i Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet og har altid bevæget sig i spændingsfeltet mellem mennesker og teknologi og interaktionen herimellem. Hun er drevet af at skabe sundheds-it-løsninger, der gør en forskel. Hun har især fokus på det hele patientforløb og at det skal være nemmere og trygt at være patient og medarbejder i det danske sundhedsvæsen. Hun vil være med til at skabe nærhed og tryghed i det digitale univers. Hun har arbejdet med sundheds-it i mere end 10 år og sidder hos Trifork med ansvaret for bl.a. Det Fælles Medicinkort, Fælles Medicinsk Beslutningsstøtte og sundheds Apps som Min Læge, Apotektet, den kommende Gravidites App mv.

Subscribe

Find out the latest news first