Press Release

Trifork Labs bliver medejer af sundheds-IT start-up Visikon

September 6, 2021

Read the press release in English here!

Aarhus, den 6. september 2021 – Next Gen IT-virksomheden Trifork, der på sundhedsområdet blandt andet står bag populære digitale sundhedsløsninger som Min Læge, Fælles Medicinkort, Det Danske Vaccinationsregister og Apoteket App, træder ind i ejerkredsen i sundheds-IT start-up- virksomheden Visikon, der blandt andet har udviklet Mit Forløb® – en digital løsning, der med små animerede videoer understøtter en tydelig, letforståelig og universel form for kommunikation til patienter og borgere, som står overfor behandling.

Med Trifork Labs indtræden i ejerkredsen i Visikon, understøttes visionen om at investere i tech start-ups, hvor Trifork fremmer en fælles udvikling og ikke bare fungerer som inkubator eller investeringsfond. Trifork har stor erfaring med patientdata, sikkerhed og integration, hvor Visikon har erfaring med animerede videoer, der giver patienter et bedre overblik over deres behandling.

Det visuelle sprog giver patienter en mere komplet forståelse af deres sundhed og behandling over tid, hvilket kan forbedre både behandlings- og genoptræningsprocesser og frigive ressourcer for personalet. Behandlingsforløb, som kan synes simple for klinikere, kan ofte virke kaotiske for de patienter, som står overfor dem, og det kan være svært at optage store mængder information og forstå hele processen på en og samme tid. Denne visuelle og vedkommende kommunikation passer godt med Trifork’s ambition om altid at tage borgere og patienter i hånden igennem patientrejsen.

”Med Trifork som ny medejer vil Visikon stå endnu stærkere – både i Danmark og i udlandet. Vi ser det som en stor fordel, at vi kan teame op med Trifork og dermed få muligheden og kompetencerne til at håndtere fortrolige patientoplysninger sammen med vores egen løsning – det giver en tyngde til Mit Forløb®. Siden vi grundlagde Visikon har vores mission været at frigøre ressourcer hos patienter og personale i sundhedsvæsenet ved at levere sundhedskommunikation, som alle kan forstå – og samtidig understøtte en høj kvalitet i behandlingen. Dette passer perfekt til Triforks DNA, og som en del af Trifork sætter vi nu alle kræfter ind på at vokse og skalere vores løsninger ikke bare i Danmark, men globalt,” siger Anders Nejsum, medstifter og CEO hos Visikon.

”Visikons løsning understøtter Triforks mission om at understøtte borgere, patienter og pårørende i at tage aktiv del i deres sygdomsforløb og behandling. Vi ser et yderligere potentiale i at få Mit Forløb® endnu mere integreret i eksisterende sundhedsløsninger – og dermed være med til at understøtte hele patientrejsen – det sammenhængende pleje- og behandlingsforløb. Vi udvikler løsninger til hele livsrejsen – fra vugge til grav – og her er Mit Forløb® en værdifuld del. Vi ser et stort vækstpotentiale ved at kombinere vores kompetencer, både i Danmark og internationalt. Visikon kommer med et fantastisk produkt, der er skalerbart og klar til eksport, hvor Trifork kommer med en tyngde og en erfaring indenfor patientdata, sikkerhed og integration med andre sundhedssystemer,” siger Karen Skjerbæk Jørgensen, ansvarlig for Trifork Digital Health.

For yderligere information kontakt:

Trifork

Peter Rørsgaard, CMO og presseansvarlig, +45 2042 2494

Visikon

Anders Nejsum, CEO, +45 2991 0435

Om Visikon

Visikon, med kontorer i Aarhus og København, har 11 ansatte og eksisterer i krydsfeltet mellem kreativ audiovisuel kommunikation, innovativ teknologi, klinisk sundhedsfaglig viden og videnskabelig forskning. Resultatet er innovative løsninger med potentiale til at revolutionere måden sundhedsvæsenet møder borgerne og borgernes møde med sundhedsvæsenet.

Om Trifork

Trifork, med kontorer i 11 lande i Europe og USA, er en international NextGen IT-virksomhed, der udvikler innovative software løsninger i samarbejde med sine kunder. Selskabet har omkring 900 ansatte og arbejder indenfor seks forretningsområder: Digital Health, FinTech, Smart Buildings, Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise. Triforks forskning og udvikling foregår i Trifork Labs, hvor Trifork løbende medinvesterer og udvikler tech-start-ups. Trifork står bag brandet GOTO, som driver et globalt tech community med over 240.000 følgere og mere end 25 millioner views.

Previous articles